Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

3 tips voor een ijzersterke merkstrategie

3 tips voor een ijzersterke merkstrategie

Een merk creëren, laten groeien en bloeien en ten volle laten ondersteunen: dat is het doel van merkstrategie. Veel mensen met een bedrijf vinden het moeilijk om de stap te zetten naar het worden van een ‘bekende naam’. Vaak ontbreekt een goed plan, worden niet de juiste tools ingezet of is het doel niet helder. Bedrijven, zoals bijvoorbeeld Buro Reng, kunnen je helpen met het opzetten en verbeteren van je merkstrategie. Waar moet je aan denken wanneer je zelf aan de slag gaat met je merkstrategie? Veel mensen weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Daarom een aantal handige tips.

Zorg dat alles op elkaar aansluit.

‘Jouw merk is wat wat mensen over je zeggen wanneer jij er niet bij bent’, aldus Jeff Bezos. De (toch wel enigszins omstreden-) zakenman heeft met deze uitspraak in essentie wel gelijk. Merkessentie is daarom ontzettend belangrijk: zorg dat je helder hebt wat jouw bedrijf doet, waarom jouw bedrijf dat doet en zorg dat jouw waarden en daden daar niet mee botsen. Heb je een bedrijf dat (bijvoorbeeld) de handel in Groningen wil versterken? Zorg dan dat je samenwerkt met een grafisch ontwerper Groningen. Mensen prikken er snel doorheen wanneer iets niet authentiek is, dus zorg dat je altijd blijft voldoen aan hetgeen jouw merk in essentie is.

Gebruik een merkpersoonlijkheid

Over een grafisch ontwerper gesproken; ook dát is een belangrijk onderdeel van jouw merkstrategie. Zorg voor een eenduidige lijn in hoe jij je boodschap brengt. Een uitvaartondernemer heeft een andere tone of voice dan een pompstation, maar maakt in haar uitingen ook gebruik van een ander lettertype en andere kleurencombinaties. Sommige bedrijven kiezen ervoor een merkpersoonlijkheid te gebruiken: bijvoorbeeld Harley Davidson. Davidson-rijders zijn stoere kerels die tegen de gevestigde orde ingaan, en alles wat Harley Davidson doet spreekt deze typische gebruiker aan. Iets wat ook jij kunt doen met jouw merk: Laat je boodschap aansluiten bij de mensen die je wilt bereiken.

admin

Reacties zijn gesloten.