Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Een goedkope scooterverzekering afsluiten

Een goedkope scooterverzekering afsluiten

Als je een auto koopt, dan is een verzekering verplicht. Veel mensen weten nog steeds niet dat dit ook geldt voor de scooter. Sterker nog, het geldt tegenwoordig ook voor speed bikes. Krijg je een scooter op naam, dan sluit je dus ook een verzekering af. De verzekering voor de scooter lijkt sterk op de opties die je hebt bij de autoverzekering. En ook voor de scooter geldt dat onverzekerd rijden forse boetes op kan leveren. Bovendien kan het veroorzaken van een ongeluk op een onverzekerde scooter verregaande gevolgen hebben. En dat in alle opzichten. Wat ook gelijk is met de autoverzekering is dat vooral gezocht wordt naar een goedkope scooterverzekering. Dat is ook het feit dat er elk jaar in december ontzettend veel mensen wisselen van verzekeraar.

Het draait vandaag de dag om de goedkope scooterverzekering

Een goedkope scooterverzekering. Daar schijnt het vandaag de dag vooral om te draaien. Een scooterverzekering wordt volkomen ten onrechte gezien als een noodzakelijk kwaad. En daar wil je liever niet teveel geld aan besteden. Zeker in de laatste maanden van het jaar is de jacht op de goedkopere scooterverzekering weer massaal geopend. Ook dit jaar zullen vele duizenden eigenaren van scooters van verzekeraar wisselen. Simpelweg omdat ze een goedkope scooterverzekering willen. Want de goedkope scooterverzekering is razend populair.

December is de overstapmaand

Zoals bekend is december de overstapmaand. Ongeacht welke verzekering ook, duizenden en duizenden mensen checken in december hun verzekering en vergelijken die met hun eigen verzekering. Als blijkt dat er bij een andere verzekeraar goedkoper verzekerd kan worden, dan is de overstap snel gemaakt. Overstappen is tegenwoordig namelijk zo gepiept, je wordt als verzekeringnemer in elk geval ontzorgd. Zelfs je huidige verzekeraar wordt ingelicht. Het is jammer dat de verzekeringnemers alleen naar een goedkopere scooterverzekering zoeken. Want dat is in de meeste gevallen gewoon zo. Alles draait om de prijs. Mensen stappen over zonder de polisbladen ingezien te hebben puur en alleen op basis van de prijs. Het zou veel beter zijn om over te stappen op basis van de prijs- kwaliteitsverhouding. Want als er dan schade is of als mensen betrokken raken bij een aanrijding dan is Leiden in last als de dekking niet klopt.

De minimaal verplichte WA verzekering

Enfin. Wie een goedkope scooterverzekering zoekt, zoekt het vooral in de minimaal verplichte WA verzekering. Want dat is de verzekering met de kleinste dekking en de verzekering die het goedkoopst is. Je bent met een WA verzekering alleen verzekerd tegen schade die jij toedient aan anderen. Niet dus voor de schade die je zelf of je scooter oploopt, Iets uitgebreider is de WA Diefstal en Brand verzekering. Je raadt het al. Je bent nu ook verzekerd voor diefstal van de scooter. In het eerste jaar krijg je als je scooter gestolen wordt de aanschafwaarde uitgekeerd. Tenminste als jij de scooter als nieuw gekocht hebt. In alle andere gevallen krijg je de dagwaarde van de scooter. Dan moet je overigens wel met een goedgekeurd slot hebben gewerkt. Is dat niet het geval, dan keert de verzekering niet uit, Overigens ben je met deze verzekering niet gedekt voor de schade aan je eigen scooter. Dat ben namelijk pas als je de WA Diefstal, Brand en Aanrijding verzekering kiest. Het is geen goedkope verzekering afgezet tegen de WA verzekering. Het is wel de meest uitgebreide verzekering scooter.

Premie is sterk afhankelijk van een groot aantal aspecten

Wie een goedkope scooterverzekering zoekt die zoekt een verzekering met een lage premie. Die premie is sterk afhankelijk van een groot aantal aspecten. Je leeftijd speelt bijvoorbeeld een rol, net als het type scooter, en woonplaats en het aantal schadevrije jaren. Want hoe langer je zonder schades rijdt, hoe lager de premie wordt. Voorzichtig en verantwoord rijden in het verkeer wordt zo dus beloond. Heb je schades gehad, dan gaat je premie omhoog. Inderdaad, ook je woonplaats speelt een rol bij de hoogte van de premie. Je kunt je voorstellen dat je in een grote stad meer kans hebt op een aanrijding dan ergens op het platteland. Daarom liggen de premies in de grote stad vaak wat hoger. Verzekeraars beredeneren vanuit de risico’s die er zijn. En die zijn in de grote stad natuurlijk veel groter.

Bij de meeste verzekeraars van scooters kun je zelf de maandelijkse premie nog wat naar beneden brengen. Dan moet je wel je eigen risico verhogen. Doe je dat dan gaat de maandpremie naar beneden.

WA verzekering is ook voor de speed bike verplicht

De regels rondom de scooter- en brommer verzekering gelden tegenwoordig ook voor speed pedelecs. Deze supersnelle elektrische fietsen worden voor de wet als bromfiets beschouwd. Ze hebben ook een kentekenplaatje. Daarom is een WA verzekering ook voor de speed bike verplicht. In de jacht op de goedkope scooterverzekering is december een belangrijke maand. Sinds overstappen naar een andere verzekeraar gemakkelijker geworden is, stappen eigenaren van scooters met duizenden tegelijk over. Dat doen ze op basis van de prijs. Of beter; vooral op de prijs. Het is verstandiger om naar de prijs- kwaliteitsverhouding te kijken als je een overstap overweegt. De prijs zegt niets over de kwaliteit en de dekking immers. En als je te maken krijgt met schade, dan wil je toch graag dat de zaakjes goed geregeld worden. Zaak dus om wel te kijken naar de dekking en de kleine lettertjes van de verzekeringsvoorwaarden toch goed door te nemen voor je een andere verzekeraar kiest.

Misschien is overstappen wel te gemakkelijk geworden

Er zijn mensen die niet eens de polisvoorwaarde van hun nieuwe verzekering ingezien hebben. Hoe dan ook, je hebt dus tot 31 december, 00.00 uur, de tijd om over te stappen. Daar hoef je zoals gezegd zelf eigenlijk niets voor te doen. Je wordt compleet ontzorgd. Zelfs de afmelding bij de eigen verzekeraar wordt voor je gedaan. Het maakt overstappen gemakkelijk. Misschien soms zelfs wel eens te gemakkelijk. Want de meeste verzekeraars hebben de zaakjes prima voor elkaar. Dat zijn allesbehalve wegwerpartikelen, en zo worden ze zeker in de decembermaand wel eens behandeld.

admin

Reacties zijn gesloten.