Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Hoe houd je je zakelijke mails veilig?

Hoe houd je je zakelijke mails veilig?

Tegenwoordig is het online versturen van e-mails de stelregel geworden voor bedrijfscommunicatie, met name in deze digitale wereld. Maar het online delen van informatie kan ook risico’s met zich meebrengen, zoals hackers, phishingaanvallen en online bedreigingen. Daarom is het absoluut noodzakelijk om de veiligheid van je e-mails te waarborgen, om het risico op misbruik van gegevens te minimaliseren. In deze blogpost zullen we je enkele tips geven over hoe je jouw zakelijke mails veilig kunt houden.

Gebruik altijd sterke wachtwoorden

Het is belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken die moeilijk te kraken zijn, bij voorkeur een mix van cijfers, letters, en speciale tekens. De wachtwoorden mag je nooit delen met anderen, of bewaren in onveilige documenten of notitieboekjes, omdat het dan eenvoudiger wordt om ze te hacken. Wanneer je een verificatieprotocol kiest, kijk dan eens op bastion365.nl, zodat je er een kiest die compatibel is met elke e-mailserver die je gebruikt. 

Versleutel de inhoud van je e-mails

Een andere manier om je zakelijke e-mail veiliger te maken, is door de inhoud van de e-mail te versleutelen. Dit betekent dat de inhoud van de e-mail alleen leesbaar is voor de persoon die de decoderingssleutel heeft ontvangen en geopend.

Zorg voor beveiligde wifi-verbinding

Het is raadzaam om een beveiligde wifi-verbinding te gebruiken om je zakelijke mails te ontvangen en te versturen. Meestal gebeurt dit automatisch als je verbinding maakt met het netwerk van het bedrijf waarvoor je werkt.

Wees voorzichtig met bijlagen

Bijlagen zijn een van de grootste risicofactoren in e-mails. Hackers gebruiken vaak bijlagen om malware, spyware en andere schadelijke software te verspreiden, dus het is een goed idee om alleen bijlagen te openen van absoluut vertrouwde bronnen.

Voer regelmatig back-ups uit

Het is ook belangrijk om regelmatig back-ups te maken van al je zakelijke e-mails en deze te bewaren op een externe schijf of in de cloudruimte. Door backups te maken, zorg je ervoor dat je je e-mails gemakkelijk kunt terughalen in het geval van onverwachte systeemcrashes, hacking of virusaanvallen.

Kortom, het is essentieel om de veiligheid van je zakelijke e-mails serieus te nemen, om te zorgen dat jouw zakelijke gegevens niet in verkeerde handen terechtkomen en jij het vertrouwen van je klanten niet schaadt. Door de bovenstaande tips te volgen, ben je goed voorbereid om je zakelijke e-mails veilig te houden. Vergeet niet om zoveel mogelijk mensen te informeren en te delen, want cyberveiligheid is een collectief probleem waarvan we allemaal moeten leren en actie ondernemen.

Wil je graag jouw zakelijke e-mails veilig houden? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op https://www.bastion365.nl/.

admin

Reacties zijn gesloten.