Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Hoe kan ik mijn bedrijfspand in Groningen verduurzamen?

Hoe kan ik mijn bedrijfspand in Groningen verduurzamen?

Verduurzaming is een belangrijk thema vandaag de dag. Veel woningen worden duurzamer gemaakt om op die manier de CO-2 uitstoot te reduceren en te besparen op de energiekosten. Maar dit geldt niet alleen voor particuliere woningen. Ook bedrijfspanden kunnen veel doen. Dit heeft verschillende voordelen. Enerzijds doe je als bedrijf iets goed voor het milieu. Door te kiezen voor duurzame maatregelen heb je minder energie nodig, en dus stoot je minder CO-2 uit. Maar nog mooier: door het goed aan te pakken ga je ook veel minder energiekosten maken. Je vaste lasten dalen, en de waarde van jouw bedrijfspand stijgt. De terugverdientijd van veel duurzame maatregelen is ontzettend kort. Het is voor iedere ondernemer dus absoluut de moeite waard om hier goed naar te kijken.

Wat kan ik aan mijn bedrijfspand doen?

Je kunt al op kleine schaal beginnen het het verduurzamen van jouw business.

LED-verlichting

Ga over op LED-verlichting. Vooral als je veel verlichting gebruikt kan dit op korte termijn al leiden tot een forse kostenbesparing. Je kunt tot wel 70% energie besparen

Een zuinige ketel of warmtepomp

Elk bedrijfspand moet verwarmd worden. Veel panden hebben nog een oude ketel die niet bepaald zuinig is. Investeer dan ook in een moderne HR-ketel. Dit reduceert de CO-2 uitstoot, maar bespaart je jaarlijks ook energiekosten. Wil je nog een stapje verder? Kies dan voor een warmtepomp. Zo’n systeem gebruikt helemaal geen of nauwelijks gas. Het systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals buitenlucht of uit de grond.

HR++ glas

Bedrijfspanden hebben doorgaans flink wat ramen. Vooral bij oudere panden ontsnapt er veel warmte door de ramen. Door te investeren in HR++ glas voorkom je dat er veel warmte onnodig verloren gaat. Bovendien houd je de warmte in de zomermaanden een stuk beter buiten. Een bijkomend voordeel is dat je minder last hebt van lawaai van buiten. Op die manier kunnen werknemers zich optimaal concentreren op hun taken.

Isoleren

Iets waar vrijwel elk pand mee aan de slag kan is isolatie. Laat een expert langskomen, en kijk hoe het staat me de isolatie van de muren, het dak, de gevel of de vloer. Vaak gaat er hier ontzettend veel warmte verloren. Een warmtescan laat dit mooi zien. Op basis van zo’n scan kan een isolatiespecialist in Groningen dan kijken waar voor het bedrijfspand de prioriteit moet liggen. Veel isolerende maatregelen zijn relatief betaalbaar, en kennen een korte terugverdienperiode.

admin

Reacties zijn gesloten.