Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Hoe word ik een succesvol project manager?

Hoe word ik een succesvol project manager?

Steeds meer bedrijven vragen om ‘project managers’, maar naast een spin in het web te zijn, hoe wordt je een sucesvolle project manager? Helaas is hier geen succesformule aan gebonden. Het is een combinatie van persoonlijke eigenschappen maar ook zeker aan te leren eigenschappen. Hieronder lees je 4 belangrijke lessen die jou helpen op weg naar een succesvol project manager.

1. Communiceren kun je leren

Waarschijnlijk de basis van een goede project manager is effectief kunnen communiceren. Kun jij je boodschap aanpassen naar de ontvanger? Kun je de boodschap zo verwoorden dat een leek het begrijpt maar ook een discussie op niveau kunnen voeren? Dit geldt voor zowel mondeling als schriftelijk. Naast het sturen van een team moet je ook rapporten kunnen schrijven en de uitkomst van de opdracht kunnen presenteren bij de klant.

2. Spin in het web

Een andere veel gehoorde term binnen vacature teksten in de ‘spin in het web’. Als project manager ben jij namelijk van alles op de hoogte en weet je iedereen met elkaar te verbinden. Je moet op de hoogte blijven van iedereen zijn werkzaamheden. Dit kun je bijvoorbeeld met de urenregistratie tool van Rodeo bijhouden. Je houdt deadlines bij en bij eventuele ongeregeldheden heb jij het binnen no time opgelost.

3. Big picture

Wat een belangrijk onderscheid tussen project manager en zijn teamleden is, is dat de PM overzicht houdt op het project en het grote plaatje. Binnen projectmangement is het heel belangrijk dat de teamleden zich bezig houden met de uitvoering van de opdracht en de PM zich bezighoudt met overkoepelende zaken. Uiteraard ben je wel op de hoogte van wat er speelt in de teams. Echter zodra er een probleem ontstaat kun jij op basis van het grotere geheel snel een beslissing maken.

4. Teamwork = dreamwork

Uiteraard door jouw werk als project manager gaat er een hoop goed binnen het project. Maar waar zou de project manger zijn zonder zijn team? Een goede PM weet ook hoe er goede teams samengesteld kunnen worden. Jij zorgt dat het team een duidelijk doel heeft en iedereen elkaar aanvult.

Helaas is het niet zo dat zodra je bovenstaande eigenschappen volledig beheerst je jezelf een succesvol project manager kunt noemen. Dit hangt met nog veel meer factoren samen. Bovengenoemde zijn slechts een indicatie van belangrijke eigenschappen maar blijf jezelf vooral ontwikkelen!

admin

Reacties zijn gesloten.