Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Vast Groningen 050 telefoonnummer op mobiel

Vast Groningen 050 telefoonnummer op mobiel

Groningen is de meest noordelijke stad van Nederland, heeft een populatie van ongeveer 200.000 inwoners en is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Groningen wordt ook wel Martinistad genoemd wat verwijst naar de bekende Martinitoren gelegen in het centrum van de stad. Groningen is ook wel bekend van de marketing slogan ‘Er gaat niets boven Groningen’. Deze slogan werd voor het eerst gebruikt in 1989. Minder bekend wellicht is het feit dat Groningen ook de stad van het nummer 050 is. Waar steden als Amsterdam en Rotterdam onlosmakelijk verbonden zijn met de nummers 020 en 010 is de stad Groningen relatief onbekend als 050. Toch heeft het nummer in de regio een flinke bekendheid en heeft het voor bedrijven een grote meerwaarde om een 050 telefoonnummer te hebben. Maar waar komt dit nummer oorspronkelijk vandaan en waarom heeft het hebben van een 050 nummer zo veel voordelen?

Oorsprong van het 050 nummer

Het 050 nummer kent zijn oorsprong in de telefonie. Toen in 1881 het bedrijf Nederlandsche Bell-Telephoon Maatschappij de eerste telefoonverbinding in Nederland opende behoorde Groningen nog niet tot de steden met een telefoonnetwerk. Deze eer ging naar de hoofdstad Amsterdam en nog geen jaar later volgde ook Rotterdam. Het telefoonnetwerk in Nederland groeide echter zeer exponentieel en rond 1930 werd Nederland verdeeld in verschillende regio’s om het makkelijker te maken verbinding te leggen tussen elkaar. Aan elke regio werd een unieke reeks cijfers verbonden, ook wel kengetallen genoemd. Het kengetal van Groningen werd 05900. Omdat steeds meer Nederlanders over een telefoon beschikte ontstond de behoefte om deze kengetallen in te korten. Het kengetal 05900 van Groningen werd hierdoor het 050 nummer.  Sinds het ontstaan van het nummer is het uitgegroeid tot meer dan alleen maar een telefoonnummer. Het 050 nummer is inmiddels niet meer weg te denken uit de identiteit van de Groningers.

Van vaste lijn naar mobiel bellen

Waar tot op heden een 050 nummer alleen beschikbaar was op de vaste lijn is het nu ook mogelijk om een 050 nummer te krijgen op de mobiele telefoon. Dit heeft vooral enkele grote voordelen voor regionale bedrijven. Een 050 nummer aanvragen geeft een bedrijf een vertrouwelijke uitstraling en creëert tevens een verbondenheid met de regio. Ook geeft een 050 een professionelere uitstraling ten opzichte van een mobiel nummer. Hiermee geniet men van de vrijheid van een 06-nummer maar krijgt men alle voordelen die het bekende netnummer met zich meebrengt.

admin

Reacties zijn gesloten.