Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Waar moet ik opletten als ik een auto koop?

Waar moet ik opletten als ik een auto koop?

Misschien ben je wel op zoek naar een fijne eerste auto of je hebt al een aantal auto’s versleten en wilt graag weer eens iets nieuws. Maar waar moet je nou precies op letten tijdens de aanschaf van een nieuwe auto? Hieronder lees je 5 tips waar je het beste op kunt letten.

1. Kilometerstand
BIj het RDW kun je de laatste kilometerstand opvragen. Het RDW beheert de tellerstanden, het is daarom ook verstandig om de tellerstanden in de verkoopovereenkomst vast te laten leggen. Mocht je hierover later een geschil krijgen met de verkoper kun je je op de verkoopovereenkomst beroepen.

2. Onderzoeksplicht
Mocht je een tweedehands auto gaan kopen is dit vooral goed om op te letten. De verkoper van de auto is namelijk verplicht eventuele mankementen aan de koper te melden. Visa versa heb je als koper ook de plicht om te kijken hoe de auto ervoor staat. Dit kan door middel van een proefrit of keuring bij aankoop.

3. Test ronde
Dit brengt je ook direct bij het volgende punt. Zorg dat je een uitgebreide proefrit maakt met de auto. Rijd over verschillende soorten wegen en controleer of alles naar behoren werkt. Je hoeft niet binnen een kwartier terug te zijn tijdens een proefrit. Controleer dus goed of de auto naar wens is zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

4. Onderhoud
Sommige autohouders houden een onderhoudsboekje bij waarbij je precies kunt zien wat en wanneer iets vervangen is. Dit is erg belangrijk, moet je bijvoorbeeld ineens je remblokken vervangen dan had je dit waarschijnlijk al kunnen zien in het onderhoudsboekje. Deze zullen een tijd geleden zijn vervangen.

5. Is alles naar wens?
Mocht je na de proefrit en de check op onderhoud nog steeds de auto willen kopen dan moet je nog één keer alles nalopen. Is dit de auto en het model wat ik wil hebben, is deze auto geschikt voor mijn behoeften? Mocht je nog willen onderhandelen over de prijs neem dan je overwegingen mee wat je allemaal zelf zou moeten betalen na aanschaf. Zo kunnen er een aantal krassen op de auto zitten, dit is goedkoop te fixen met spotrepair, echter wel een goed onderhandelpunt.

admin

Reacties zijn gesloten.